minden, ami

Esküvő fotózás

Tudnivalók

Az esküvői fotózás nem pusztán munka számunkra… Egyfajta önkifejezés, szenvedély és életforma. Ugyanakkor a jó esküvői fotó nem tükrözhet kizárólag művészi ízlésvilágot. Első és legfontosabb feladata, hogy visszaadja az esküvő hangulatát, az ifjú pár meghitt kapcsolatát, intimitást, személyiségüket, érdeklődésüket. Egy szóval érzelmeket és egyéniséget kell kifejeznie! Nem elég tehát kreatív beállításokkal operálva egy briliáns modell illetve portréfotó sorozat. (Igen, bárkiről lehet káprázatosan szép, divatos fotókat készíteni!) Nem elég a tárgyfotós minden részletre kiterjedő aprólékossága. Nem elég a természetfotós érzékenysége. Nem elég a riportfotós mindent látó szeme… Nem elég a sportfotós gyorsasága sem! MINDRE szüksége van annak, aki az esküvői fotós szakmának szenteli az életét! Mi kell még a tökéletes esküvői sorozathoz? Kell hozzá egy szerelmes pár, aki igazán akarja a jó képet, aki érzelmileg is kibontakozik a kamera előtt. Mi mindenben segítünk benneteket! Nem csupán szolgáltatóként szeretnék mellettetek állni, számunkra fontos a baráti kapcsolat kialakítása. Munkánk elengedhetetlen része a bizalom, amely kölcsönös szimpátián alapszik. A kész képeket, válogatás és alapos utómunkát követően, CD-n DVD-n ízléses egyedi tokban adjuk át, 2-5 héttel az esküvő után. FineArt albumok illetve papírképek rendelésére, készítésére is van lehetőség. Áraink minden esetben egyedi megbeszélés tárgyát képezik igazodva igényeitekhez és az esküvő körülményeihez.

Miért van szükség két fotósra?

Mert egy nő és egy férfi látásmódja oly különböző, hogy a csak együtt „festhetnek” teljes képet! Nem utolsó sorban így egyszerre két helyszínen is jelen tudunk lenni, ami a készülődés forgatagában fontos szempont! Milyen technikával dolgozunk? Kizárólag professzionális digitális Canon eszközökkel dolgozunk! (Eos 1Ds Mark III, 2 dbEos 5D Mark III, Eos 5 D Mark II. Objektívek: 35/1.4 L, 135/2 L, 24-70/2.8 L II, 70-200/2.8 L, 16-35/ 4 l is, rengeteg vaku, vaku kioldó és rengeteg egyéb kütyü )

Miért kell korán kezdeni a fotózást?

Nagyon fontos, hogy legyen sok időnk együtt, méghozzá jó fényviszonyok között. A legmodernebb technikát vonultatjuk fel, de a nap járását mi sem befolyásolhatjuk! Amennyiben kültéri képeket szeretnétek, kerüljük a déli órákat! Miért jó ha másik napon készülnek a kreatív képek? Nincs sietség, nem kell senkihez igazodni, nem késünk el sehonnan, nincs drukk, csak Ti ketten, szép fények és semmi egyéb :-).

Miért jó a jegyes fotózás?

Bemutathatunk titeket, mint hétköznapi embereket. Segít megszokni a fényképezőgép társaságát. A baráti kapcsolat kialakítása a párokkal számunkra nagyon fontos. A jegyes fotók ebben is segítenek.

Miért kell mindent tudnunk a menetrendről?

Előfordul, hogy aktív alakítójává válunk a Nagy Nap menetrendjének. Nem egyszer mentették meg a fotózásra szánt időt, vagy éppen menyasszonyunk boldogságát profi sminkes és fodrász kollégáink… Mindenben tudunk tanácsot adni!

Miért nem adjuk át azonnal a képeket?

Az esküvő után nekünk még sok munkánk van a képekkel. Mindegyik kép áthalad egy komoly szűrésen, és csak a legmegfelelőbbek kerülhetnek a retusálás és a színkezelés után hozzátok.

Miért nem adunk át minden képet?

Ez a kérdés nagyon sokszor elhangzik… Az esküvői fotós szakma egyik legfontosabb momentuma a válogatás. Nem csak a technikailag nem megfelelő képek selejtezéséről van szó. Elég egy pislogás, hogy élvezhetetlen legyen egy amúgy szép fotó. Az azonos beállítású képek között is igen nagy különbség lehet! Bízhattok a szakmai tapasztalatunkban.

Miért kell többet várni a fotókönyvek elkészülésére?

Minden fotókönyvet egyedi tervezéssel készítünk. Csak professzionális anyagokat használunk. A képek több fázisban történő leválogatását követően a rendezvény hangulatát tükröző effekteket, átmeneteket alkalmazzuk. A gondos aprólékos munkának köszönhetően hosszabb az elkészülési idő.

Miért fontos a személyes találkozó?

Az igazán meghitt képek elkészítéséhez elengedhetetlen a kölcsönös szimpátia, bizalom. Fontos, hogy előre tudjátok, jól választottatok! Sok menyasszonyunk mesélte a Nagy Napot követő találkozón, hogy mindig segítőkész jelenlétünk és szakmai tapasztalatunk milyen biztonságot jelentett számára! Büszkék vagyunk ezekre a visszajelzésekre, s törekszünk rá, hogy ez minden esküvőn így legyen!

Miért válassz minket egy jó barát helyett?

Manapság a digitális technikának köszönhetően mindenki számára elérhető a fényképezés nyújtotta öröm, és alkotási lehetőség. Éppen ezért több a tehetséges hobbifotós, mint valaha. Miben különbözik egy profi és egy tehetséges amatőr egymástól? Velünk nem fordulhat elő, hogy egyetlen gépünk felmondja a szolgálatot a sorsdöntő pillanatban, mert minimum három kiemelkedően profi vázzal és számos csúcskategóriás objektívvel dolgozunk. Nem fordulhat elő, hogy az utólagos képfeldolgozás során véletlenül töröljük az anyagotokat, mert mindig van biztonsági mentés! Nem fordulhat elő, hogy leblokkolunk, mert láttunk már nyúlnál vadászpuskát! Ez a szakma is változik, fejlődik, mi követjük a legújabb irányvonalakat, frissítjük a tudásunkat és részt veszünk az iparág fejlődésében! Végül, az óriási felelősséget bízd ránk, a cimborákat pedig engedd mulatni :-)!

Miért fontos az utólagos képfeldolgozás?

A digitális érzékelő nem ugyanazt "látja", mint a szemünk! Ebből gyakran előnyt kovácsolhatunk, de előfordul az is, hogy a valósághű eredmény érdekében utólagos feldolgozásra van szükség. Nem természetes fény esetében például elengedhetetlen a képek színkezelése. Az utómunka során számtalan apró részletre figyelnünk kell, nem kevesebb energiát fordítva a retusálásra, mint valaha a filmes fotózás idején. Ez a munkafázis a fotográfiának elengedhetetlen része a digitális korszakban is.

Miért fontos a fotós?

Manapság még ritka, hogy egy családi sorozatra vagy egy romantikus fényképezésre adjanak megbízást az emberek. Talán hosszú ideig ez lesz az egyetlen alkalom, ahol kettesben vagytok egy képen, ahol az érzelmeiteket, személyiségeteket állítjuk a képek középpontjába... Minden "múlandó", a ruhát visszaadjátok, a virág elszárad, a díszítést leszedik másnap, az ételek elfogynak, a sminket lemosod, a kontyot kibontod, de a jó képek képesek 100%-osan visszaadni ennek a napnak minden rezdülését, részletét, örök emlék számotokra... Bár milyen kérdésed megválaszolatlan maradt, hívj vagy írj nekünk.